Menu


Algemeen

Ontmoetingsdag Partnerscholen EduXL – 20 juni 2018

EDU XL organiseert op woensdag 20 juni 2018 een ontmoetingsmoment in het centrum van Brussel.

De lerarenopleidingen van de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel  willen van deze dag gebruik maken om de resultaten uit de partnerschappen tussen leraren, studenten en lerarenopleiders voor te stellen. De uitkomsten en bevindingen van de projecten binnen Onderzoekende School?!, Partnerscholen Authentieke Werkplekleertaken en andere komen aan bod.

Scholen en lerarenopleidingen laten zien hoe zij studenten laten kennismaken met de uitdagingen en noden binnen het onderwijs. Dit ontmoetingsmoment wil Brusselse scholen en met uitbreiding het Brusselse publiek inspireren om het onderwijs te innoveren. Het bouwen van bruggen met het werkveld staat dan ook centraal. Een stadswandeling langs de locaties van verschillende partners uit het Brusselse onderwijslandschap geeft je een inkijk in de resultaten van de projecten.

Dit jaar zullen keynotes en getuigenissen uit het werkveld het thema “Community Service Learning in Brussel”, het principe waarbij academisch leren en maatschappelijk engagement hand in hand gaan, in de verf zetten. Tijdens het ontmoetingsmoment kan je kennismaken met de leergemeenschap Community Service Learning vanuit de Vrije Universiteit Brussel.

Voorlopig programma :

09u30 : Ontvangst

10u00 : Verwelkoming

10u30 : Stadswandeling deel 1

12u30 : Lunch

13u30 : Stadswandeling deel 2 of Kick off leergemeenschap CSL

16u00 : Keynote

16u30 : Receptie

Een uitgebreid programma volgt later.

Prijs : voor leden (= organisaties betrokken bij de begeleiding van projecten EduXL), partnerscholen bij project module 6, Onderzoekende School?!, personeel en studenten is de inschrijving gratis. Niet-leden (die momenteel nog niet structureel samenwerken met de lerarenopleidingen van EduXL) betalen 20 euro.

 

Meer info vind je hier.

Inschrijven kan op http://www.vub.ac.be/events/2018/exploretogether

 

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi de oranjerie